Ohjelmasta on ilmestynyt uusi versio nimellä Kitsas

Kitupiikin tuki päättyy vuoden 2021 aikana. Suosittelemme siirtymistä Kitsaaseen viimeistään tilikauden vaihtuessa.

Ohjelma on edelleen ilmainen, kun kirjanpito tallennetaan omalle tietokoneelle. Kitsaaseen on saatavilla myös maksullisia lisäpalveluita.

kitsas.fi

Ominaisuuksia

Kitupiikki taitaa tietenkin sellaiset perusasiat kuin päiväkirja, pääkirja, tase ja tuloslaskelma, tositteiden kirjaaminen, selaaminen ja hakeminen sekä budjetin laatiminen ja seuranta. Mutta lisäksi...

Kitupiikki neuvoo

Aloitusikkunassa Kitupiikki vinkkaa ajankohtaisista tehtävistä, kuten tilinpäätös tai alv-ilmoitus. Muutenkin ohjelma neuvoo aina matkan varrella.

Sähköinen kirjanpito

Tositteet voi tuoda pdf- tai jpg-muodossa. Tietoja voi tuoda pdf-muotoisista tositteista, csv-tiedostoista, TITO-muotoisista tiliotetiedostoista ja palkka.fi-palvelusta. Kirjanpidosta ja sähköisistä tositteista muodostetaan sähköinen arkisto. Arkiston muuttumattomuus varmistetaan sha256-tiivisteillä.

Laskutus

Kitupiikillä voit laatia laskuja ja lähettää laskuja suoraan sähköpostilla. Voit muodostaa myös Finvoice-verkkolaskuja. Laskujen tiedot siirtyvät suoraan kirjanpitoon. Ohjelmassa on reskontrat niin myynti- kuin ostolaskuillekin sekä laskutuksen tehdyn myynnin raportointi nimikkeiden mukaan.

Tilinpäätöksen muodostaminen

Kitupiikillä voit laatia koko tilinpäätöksen. Ohjelmassa on valmiit pohjat pien- ja mikroyritysasetuksen (PMA) mukaisille liitetiedoille.

Tilikartat ja raportit muokattavissa

Voit muokata tilikartat ja raportit mieleisiksesi. Muokatun tilikartan voit tallentaa ja ottaa käyttöön toisessa kirjanpidossa. Raportit saa tallennettua myös pdf-, html- ja csv-muotoon.

Arvonlisäveron käsittely ohjaustiedoilla

Tilejä ei tarvitse eritellä verokannoittain, koska arvonlisävero määritetään viennin tietoihin. Kitupiikki tukee kaikkia alv-ilmoituksen verotyyppejä, myös maksuperusteisesti tilitettävää arvonlisäveroa. Alv-kauden päätyttyä saat Kitupiikistä suoraan alv-ilmoitukseen tarvittavat tiedot.

Avoimen lähdekoodin kirjanpitäjä

Kitupiikin lähdekoodi on julkisesti saatavilla osoitteessa https://github.com/artoh/kitupiikki. Ohjelmaa saa käyttää, kopioida, muokata ja levittää ilman maksua, katso lisenssi.

Ei takuuta

Saat ohjelmiston käyttöösi täysin ilman maksua. Kitupikki-ohjelmaan ei sisälly minkäänlaista takuuta ohjelma toimivuudesta tai soveltuvuudesta. Ohjelma on testattu huolellisesti, mutta siinä voi silti olla virheitä ja ohjelman käyttäjä ottaa vastuun ohjelman mahdollisesti aiheuttamista vahigoista.

Kommentit