Ohjelmasta on ilmestynyt uusi versio nimellä Kitsas

Kitupiikin tuki päättyy vuoden 2021 aikana. Suosittelemme siirtymistä Kitsaaseen viimeistään tilikauden vaihtuessa.

Ohjelma on edelleen ilmainen, kun kirjanpito tallennetaan omalle tietokoneelle. Kitsaaseen on saatavilla myös maksullisia lisäpalveluita.

kitsas.fi

Uusi lasku

Uusi lasku

Kitupiikki pyrkii täydentämään laskun saajan nimen ja osoitetiedot vanhojen laskujen perusteella.

Valitse laskun kirjausperuste sen mukaan, mille päivämäärälle lasku kirjataan kirjanpitoon, katso kirjaamisperusteet. Maksuperusteinen lasku näkyy kirjanpidossa vasta, kun se on maksettu. Käteiskuitti laaditaan välittömästi käteisellä maksettaessa, jolloin tuloste toimii myös kuittina.

Syötä laskutettavat tuotteet Rivit-välilehdelle. Samalla valitset, miten myyntilasku kohdennetaan kirjanpidossa. Arvonlisävero kirjataan valinnan mukaisena nettokirjauksena.

Tuotteet-napilla avautuu tuoteluettelo. Kun olet syöttänyt riveille tuotteen, paina rivin päällä hiiren oikeaa nappia ja pääset valitsemaan Lisää tuoteluetteloon. Tuotteesta tallennetaan nimi, yksikkö, yksikköhinta, verotus, tili ja kohdennus. Luettelossa olevan tuotteen lisäät laskulle napsauttamalla sitä tuoteluettelossa. Tuotteen voi poistaa valitsemalla tuoteluettelossa tuotteen nimen päällä hiiren oikealla napilla avautuvasta valikosta Poista tuoteluettelosta tai tuotteen tiedot voi päivittää valitsemalla tuotteen rivin päällä hiiren oikealla napilla avautuvasta valikosta Päivitä tuoteluetteloon.

Lisätiedot-välilehdelle syötetty teksti tulostuu laskulle.

Valmiin laskun voit tulostaa, voit avata pdf-tiedoston esikatseltavaksi näytä-valinnalla tai lähettää laskun suoraan sähköpostilla. Tallenna-valinnalla lasku tallentuu kirjanpitoon ja ikkuna sulkeutuu.

Muista tallettaa lasku

Pelkkä laskun esikatselu tai tulostaminen ei tallenna laskua kirjanpitoon. Muista aina tallentaa lasku - näin estät myös päällekkäiset viitenumerot eri laskuilla!

Verkkolasku

Kun verkkolasku on määritelty käyttöön ja asiakkaalle on syötetty Y-tunnus, voidaan Verkkolasku-välilehdelle syöttää asiakkaan verkkolaskuosoite ja välittäjätunnus. Painamalla Verkkolasku-painiketta Kitupiikki muodostaa verkkolaskutiedoston.

Verkkolaskun lähettäminen

Kitupiikki muodostaa Finvoice-verkkolaskuaineiston, mutta ei toimita sitä verkkolaskuvälittäjälle. Aineisto pitää toimittaa itse tai käyttää siihen operaattorin ohjelmaa.

Hyvityslasku

Hyvityslasku laaditaan valitsemalla Laskut-välilehden luettelosta hyvitettävä lasku ja painamalla Hyvityslasku.

Kirjoita laskulle tehtävät hyvitykset/korjaukset Rivit-välilehden ruudukkoon.

Kommentit