Ohjelmasta on ilmestynyt uusi versio nimellä Kitsas

Kitupiikin tuki päättyy vuoden 2021 aikana. Suosittelemme siirtymistä Kitsaaseen viimeistään tilikauden vaihtuessa.

Ohjelma on edelleen ilmainen, kun kirjanpito tallennetaan omalle tietokoneelle. Kitsaaseen on saatavilla myös maksullisia lisäpalveluita.

kitsas.fi

Perusvalinnat

Organisaation nimi, y-tunnus, osoite, kotipaikka, puhelin, sähköposti ja logo näkyvät erilaisissa tulosteissa. Logoksi voi valita jpg- tai png-muotoisen kuvatiedoston. Jos logo sisältää organisaation nimen niin, ettei nimeä ole tarpeen toistaa logon vieressä, valitse Logossa organisaation nimi.

Elinkeinotoiminnan tilikartoissa määritellään käytettävä yritysmuoto. Yhdistystoiminnan tilikartassa määritellään tilikartan laajuus. Nämä valinnat vaikuttavat tilien näyttämiseen ja piilottamiseen tilikartalla.

Tiedoston sijainti näyttää kirjanpitotiedoston nimen ja sijainnin. Vastaavasti Arkiston sijainti näyttää hakemiston, jossa kirjanpidosta muodostettu sähköinen arkisto sijaitsee.

Valitse Arvonlisäverovelvollinen jos olet rekisteröitynyt arvonlisäverovelvolliseksi. Arvonlisäveroon liittyvät toiminnat näytetään vain, kun Arvonlisäverovelvollinen on valittu. Katso Käsikirjan lukua Arvonlisävero.

Näytä tulosteiden muokkauksen työkalut mahdollistaa tilinpäätösmallin ja eri raporttien mallipohjien muokkaamisen.

Tiedä mitä teet!

Mallit määrittelevät, miten tilinpäätöksen tase ja tuloslaskelma muodostetaan. Ole huolellinen muokatessasi raporttien malleja.

Näytä ilmoitus saatavilla olevista päivityksistä näyttää ohjelman aloitussivulla ilmoituslaatikon, kun Kitupiikistä on saatavilla uudempi ohjelmaversio. Tätä varten Kitupiikki ottaa internet-yhteyden palvelimelle.

Päivitystä tarkastettaessa Kitupiikin verkkosivu tilastoi anonyymin tiedon ohjelman versiosta sekä tietokoneen käyttöjärjestelmästä ja käytössä olevan tilikartan tyypistä.

Poista käytöstä pdf-toiminnot poistaa Kitupiikin sisäänrakennetun pdf-esikatselun sekä tiedon tuomisen pdf-tositteista. Käytä ainoastaan, jos pdf-tiedostojen käsittely aiheuttaa ongelmia.

Pienennä jpg-liitteiden kokoa muokkaa kirjanpitoon liitteinä lisättäviä jpg-muotoisia kuvatiedostoja niin, että ne vievät vähemmän tallennustilaa (liitteet muutetaan mustavalkoisiksi ja kuvan kokoa pienennetään).

Kommentit