Ryhmälasku 1.1Kitupiikin versiosta 1.1 lähtien

Ryhmälasku-toiminnolla voit lähettää saman sisältöisen laskulle kerralla useammalle asiakkaalle.

Täytä Rivit-välilehdelle laskutettavien tuotteiden tiedot ja Lisätiedot-välilehdelle laskulle tulostuvat lisätiedot.

Valitse laskun saajat Laskutettavat-välilehdeltä. Voit lisätä yksittäisiä laskutettavia Lisää-napista, jo asiakasrekisterissä olevia vasemmasta olevassa asiakasluettelossa nimeä napsauttamalla tai tuoda csv-tiedostosta kerralla useamman asiakkaan Tuo luettelo-painikkeesta.

Lähettääksesi tai tulostaaksesi laskun, valitse ensin laskun saajat ja paina sitten Tulosta, Näytä, Sähköposti tai Verkkolasku -painiketta.

Nimen vasemmalla puolella oleva e-kuvake tarkoittaa, että lasku voidaan lähettää verkkolaskuna; kuvake muuttuu vihreäksi väkäseksi kun verkkolasku on muodostettu. Vastaavasti vihreä väkänen sähköpostiosoitteen vasemmalla puolella tarkoittaa, että lasku on lähetetty sähköpostilla.

Luettelon tuominen

Tuo luettelo-painikkeellä pääset tuomaan vastaanottajien luettelon csv-tiedostosta. Valittuasi tiedoston valitse käytettävät sarakkeet: valitse taulukossa sarake ja Sarakkeen sisältö-valinnalla, mitä sarake sisältää.

Taulukkolaskentaohjelmat, kuten Excel tai LibreOffice Calc, voivat tallentaa tietoa csv-muotoon; samoin monet tietokantoja käsittelevät ohjelmat. Näin yhdistys voi esimerkiksi lähettää jäsenlaskut, jos yhdistyksen jäsenrekisteristä jäsenten osoitetiedot saadaan vietyä csv-tiedostoksi.

Malliesimerkki osoitteista csv-tiedostossa

Nimi,Lähiosoite,Postiosoite,Sähköposti
Olli Orava,Käpykuja 8,00330 Käpylä,testi-olli@kitupiikki.info
Otso Karhu,Kontiokuja 6,54110 Karhula,testi.otso@kitupiikki.info
Aapo Apina,Banaanipolku 9,88790 Viidakko,testi.aapo@kitupiikki.info

Kommentit