Ohjelmasta on ilmestynyt uusi versio nimellä Kitsas

Kitupiikin tuki päättyy vuoden 2021 aikana. Suosittelemme siirtymistä Kitsaaseen viimeistään tilikauden vaihtuessa.

Ohjelma on edelleen ilmainen, kun kirjanpito tallennetaan omalle tietokoneelle. Kitsaaseen on saatavilla myös maksullisia lisäpalveluita.

kitsas.fi

Ryhmälasku 1.1Kitupiikin versiosta 1.1 lähtien

Ryhmälasku-toiminnolla voit lähettää saman sisältöisen laskulle kerralla useammalle asiakkaalle.

Täytä Rivit-välilehdelle laskutettavien tuotteiden tiedot ja Lisätiedot-välilehdelle laskulle tulostuvat lisätiedot.

Valitse laskun saajat Laskutettavat-välilehdeltä. Voit lisätä yksittäisiä laskutettavia Lisää-napista, jo asiakasrekisterissä olevia vasemmasta olevassa asiakasluettelossa nimeä napsauttamalla tai tuoda csv-tiedostosta kerralla useamman asiakkaan Tuo luettelo-painikkeesta.

Lähettääksesi tai tulostaaksesi laskun, valitse ensin laskun saajat ja paina sitten Tulosta, Näytä, Sähköposti tai Verkkolasku -painiketta.

Nimen vasemmalla puolella oleva e-kuvake tarkoittaa, että lasku voidaan lähettää verkkolaskuna; kuvake muuttuu vihreäksi väkäseksi kun verkkolasku on muodostettu. Vastaavasti vihreä väkänen sähköpostiosoitteen vasemmalla puolella tarkoittaa, että lasku on lähetetty sähköpostilla.

Luettelon tuominen

Tuo luettelo-painikkeellä pääset tuomaan vastaanottajien luettelon csv-tiedostosta. Valittuasi tiedoston valitse käytettävät sarakkeet: valitse taulukossa sarake ja Sarakkeen sisältö-valinnalla, mitä sarake sisältää.

Taulukkolaskentaohjelmat, kuten Excel tai LibreOffice Calc, voivat tallentaa tietoa csv-muotoon; samoin monet tietokantoja käsittelevät ohjelmat. Näin yhdistys voi esimerkiksi lähettää jäsenlaskut, jos yhdistyksen jäsenrekisteristä jäsenten osoitetiedot saadaan vietyä csv-tiedostoksi.

Malliesimerkki osoitteista csv-tiedostossa

Nimi,Lähiosoite,Postiosoite,Sähköposti
Olli Orava,Käpykuja 8,00330 Käpylä,testi-olli@kitupiikki.info
Otso Karhu,Kontiokuja 6,54110 Karhula,testi.otso@kitupiikki.info
Aapo Apina,Banaanipolku 9,88790 Viidakko,testi.aapo@kitupiikki.info

Kommentit